Inhaalwedstrijd tegen sv Orderbos

Larense zevenklapper in Rheden

Rheden, 3 april 2022 SC Rheden – Witkampers (0-3) 0-7

Op 31 oktober 2021 maakten Witkampers en Rheden er een waar spektakel van.      De Larenaren kwamen heel goed weg met een 3-2 overwinning, waarvan de laatste 2 treffers in de blessuretijd vielen. Nu het seizoen richting de beslissende fase gaat staat Rheden er niet goed voor, op dit moment bezetten zij de een-na-laatste plek in de competitie. Witkampers won vorige week van VVO en zal moeten blijven winnen om OBW en FC TRIAS niet uit het zicht te verliezen.

Vanaf de openingsminuten van de wedstrijd is duidelijk dat Witkampers vandaag ruimte gaat krijgen om te voetballen. De gastheren zijn niet van plan om zich te gaan verstoppen en dit zorgt voor iets meer ruimte voor de Larenaren. Een speler die zich in deze omstandigheden als een vis in het water voelt is Roald Straalman. Met zijn diepgang zorgt hij ervoor dat de Rhedense verdedigers en middenvelders keuzes moeten maken en in de 5e minuut maakt hij al gebruik van het eerste moment van verwarring, een knappe goal en Witkampers staat vroeg in de wedstrijd al op voorsprong.

In de minuten die volgen op het openingsdoelpunt is Witkampers de bovenliggende partij, zonder overigens tot grote kansen te komen. Rheden laat zich in deze fase ook nog een paar keer zien voor het Larense doel waarbij doelman Rinze Onis een enkele keer handelend moet optreden.

Witkampers houdt echter het meeste balbezit en ook duidelijk het initiatief op het veld. Remco Marsman let goed op bij een bal die over alles en iedereen heen lijkt te vliegen maar toevallig voor zijn voeten komt bij de tweede paal. Fraai is de treffer zeker niet maar de voorsprong is dat wel. Vlak voor rust wordt de situatie voor Witkampers nog comfortabeler als Daan Hento een mooie voorzet van Joost Hento ongehinderd mag binnenkoppen en ook de 0-3 nog valt.

Deze goal voelt als een vroege beslissing van de wedstrijd, hoewel net na rust Rheden nog heel even kan aandringen en een doelpunt afgekeurd ziet. Daarna gebeurt er niet heel veel meer, af en toe krijgt Witkampers even een kans maar deze wedstrijd lijkt een beetje te gaan doodbloeden.

Waar de invallers vorige week nodig waren om een overwinning tegen VVO definitief over de streep te trekken zorgen de wissels van vandaag ervoor dat het Larense vlammetje weer gaat branden en er nog een paar goals bijkomen.

Allereerst geeft Colin Stegeman een prachtige bekeken bal op Roald Straalman die heel beheerst de 0-4 binnen tikt, een geweldig doelpunt. Een paar minuten na dit moment mag ook Raoul Haijtink scoren, hij snoept de bal af van een van de Rheden spelers en schiet in de lange hoek raak, 0-5. Het begint er nu wel op te lijken dat er een echt grote uitslag in zit en Rheden komt er niet meer aan te pas. Bastian Beuzel mag zorgen voor de 0-6 op een voorzet van Christian Beuzel. Als Jelle den Haan dan ook nog de 0-7 behoorlijk ongehinderd mag binnenwerken gaat de stand richting een monsterscore.

Gelukkig voor Rheden komt het niet meer zo ver, Witkampers freewheelt een beetje naar het einde, een speler van Rheden moet nog geblesseerd het veld verlaten en de slotfase is niet veel bijzonders meer. De uitslag van vanmiddag is dat uiteraard wel, 0-7 bij Rheden is natuurlijk een (meer dan) prima uitslag. Komend weekend is Witkampers vrij, de week daarna spelen de Larenaren tegen DVV in Duiven.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto’s: Jan Dijkerman