• Mededeling

Dringend gezocht! Schrijver/redacteur voor ons thuisblaadje

Nipt verlies Witkampers in Zevenaar

Zevenaar, 20 maart 2022 OBW - Witkampers (0-0) 1-0

In september 2021 openden Witkampers en OBW de competitie tegen elkaar tijdens een spectaculair duel in Laren. De thuisploeg kwam destijds verrassend op voorsprong maar uiteindelijk bleek OBW met 2-4 te sterk. OBW heeft zich de afgelopen maanden de titelkandidaat getoond die het zelf ook graag wil zijn. Witkampers en FC Trias kunnen op dit moment nog worden gezien als de clubs die het OBW wellicht nog moeilijk kunnen gaan maken.

Witkampers begint goed aan de wedstrijd. In de allereerste 10 minuten van het duel gebeurt er niet heel veel maar de Larenaren hebben er duidelijk zin in, zijn comfortabel aan de bal en het wordt al wel duidelijk dat de verschillen vanmiddag minimaal zullen zijn. Het eerste spannende moment voor het OBW doel is na een kwartiertje spelen. Twee corners op rij zorgen voor wat onrust waarbij de OBW-doelman een tijdje behandeld moet worden na wat duw- en trekwerk voor het doel. Net na dit moment kan Raoul Haijtink uithalen vanaf de rand van de zestienmeter, maar zijn schot gaat naast.

Een paar minuten later bijt OBW van zich af en lijkt één van de Zevenaarse voorhoedespelers een teenlengte tekort te komen om de 1-0 te kunnen aantekenen. De laatste twee kansen van de eerste helft zijn weer voor Witkampers, een vrije trap van Daan Hento vliegt een metertje over. Net voor rust kan diezelfde Daan Hento net niet lekker bij een bal om deze voldoende kracht mee te geven en de inzet hobbelt naast.

Net na rust is opnieuw Daan Hento de gevaarlijke man voor Witkampers, nu treft zijn schot het zijnet. 10 minuten later mag OBW dan de score uiteindelijk openen. Een vrije trap wordt verlengd met het hoofd door één van de OBW verdedigers en een beetje tegen de verhouding in staat Witkampers op achterstand.

Witkampers lijkt wat geschrokken van de achterstand, blijft prima voetballen maar slaagt er niet of nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden voor het OBW doel. De thuisploeg speelt op haar beurt geen grootse wedstrijd maar geeft weinig weg en wacht geduldig op de ruimte die er in de slotfase gaat komen.

Een kwartier voor kans krijgt OBW een enorme kans maar doelman Rinze Onis, die als stand-in weer een prima wedstrijd speelt,  blijft rustig en pakt met ogenschijnlijk gemak de bal. Na deze kans begint de tijd voor Witkampers te dringen maar het zit er niet in vanmiddag. Net zoals afgelopen donderdag tegen DVV scoort Witkampers niet. OBW boekt een belangrijke zege in de titelstrijd van de derde klasse B en Witkampers zal de komende wedstrijden meer punten moeten gaan halen om naar boven te kunnen (blijven) kijken

Tekst: Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman