• Mededeling

Open trainingen Witkampers Vrouwen 1

Ook het tweede bekerduel wordt door Witkampers gewonnen

Laren, 12 september 2021 Witkampers - ABS (2-0) 3-2

Vorige week begon het officiële seizoen voor Witkampers met een overwinning voor de beker in een uitwedstrijd tegen Markelo. De tweede van in totaal drie pouleduels is een treffen tegen ABS. De ploeg uit Bathmen is sinds vorig jaar ook een derde klasser en op voorhand mag dus verwacht worden dat beide teams elkaar qua niveau niet veel zullen ontlopen. Waar Witkampers de beker-campagne begon met een overwinning startte ABS met een gelijkspel tegen Raalte. Witkampers schiet vandaag uit de startblokken. Al na 4 minuten is het raak, Christian Beuzel weet Daan Hento te bereiken, en hoewel de bal net achter hem komt, heeft Hento de beheersing om af te ronden en de thuisploeg op een vroege voorsprong te zetten. Dit is het begin van een sterke fase van Witkampers. ABS heeft moeite met de snelheid van de Larenaren en de diepgang zonder bal van de thuisploeg zorgt voor veel onrust bij de gasten en kansen voor Witkampers. In de 21e minuut wordt de voorsprong voor Witkampers verdubbeld. De mooiste aanval van de middag wordt binnen gegleden door Daan Hento die voor zijn tweede goal van de middag tekent. ABS heeft het lastig maar blijft wel op de been en krijgt een paar kansen, met name via een aantal spelhervattingen . In het begin van de tweede helft is er minder spektakel voor de aanwezige toeschouwers. Witkampers lijkt de voorsprong te koesteren en ABS krijgt wat meer controle over de wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft doet ABS wat terug en komen de gasten uit Bathmen terug in de wedstrijd met deze aansluitingstreffer. Dit is voor Witkampers het sein om te proberen het initiatief terug te pakken in de wedstrijd. De sterk spelende Roald Straalman wordt door een van de ABS verdedigers gehaakt in het zestienmeter gebied en een penalty is het logische vervolg. Uiteraard is dit een klusje voor spits Daan Hento die met zijn derde treffer van deze middag voor weer een ruimere voorsprong voor Witkampers zorgt. ABS probeert nog een slotoffensief en komt ook nog tot een goal die de verschillen weer kleiner maakt, 3-2. In de slotfase krijgt Witkampers nog een forse kans in de omschakeling, ABS komt niet meer in de buurt van het Witkampers doel.

Tekst :Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Jan Dijkerman