Inhaalwedstrijd tegen sv Orderbos

Witkampers Vr1 - RKSV Nuenen Vr1

Laren, 18-11-2019 Witkampers Vr1 – RKSV Nuenen Vr1 (4-1) 4-1

Vanaf afgelopen dinsdag heeft oudtrainer Martin Wijnbergen de leiding over groep op zich genomen en mocht in de bestuurskamer weer aftrappen met de bespreking. Een onbekende ploeg die twee plekken onder ons op de ranglijst staat. Na het verlies van afgelopen week zouden de drie punten van harte welkom zijn.

Om iets over twaalf werd er afgetrapt op het Leussinkpark. Al snel bleek dat we niet scherp genoeg waren en na vier minuten werd er al een tegendoelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Het leek alsof we vanaf dat moment wakker geschud waren en dit resulteerde in een aantal kleine kansjes van onze zijde. Toch wisten de Vrouwen uit Nuenen de stand te openen in de vijftiende minuut. Bij een slecht verwerkte vrijetrap stond de laatste linie te slapen waardoor een speelster kon worden weggestoken en Anne kon passeren. Gelukkig weet onze gevaarlijke vleugelspeelster Daphne het de verdediging bij onze tegenstander knap lastig te maken. Na 24 minuten zoekt ze haar directe tegenstander in de zestien op, die op haar beurt alleen Daphne met een overtreding kon te stoppen. Tessa stapt achter de bal en weet met de tweede inzet haar kans te benutten, 1-1. Niet vlak daarna was het weer Tessa die met een mooie voorzet Dorien wist te bereiken, maar haar kopbal miste richting. In de 42e minuut wordt er voorin goed druk gezet op de verdediging van Nuenen waardoor Mignot een op een gezet wordt met de keepster en de 2-1 op het scorebord zet. Nu zijn de Vrouwen uit Laren los, nog geen twee minuten later komt de bal vanuit een corner voor de linkervoet van Elisa die de bal netjes in de hoek schuift. Een minuut voor rust weten onze spits en middenvelder elkaar perfect te vinden: Tessa maakt een mooi een tweetje met Dorien waardoor zij nu zelf een op een met de keepster komt en de bal verdwijnt in de verre hoek. Met een 4-1 voorsprong gaan de vrouwen rusten.

In de tweede helft kwamen we er niet meer gevaarlijk uit. We speelden een stuk slordiger dan in de eerste helft en hebben niet veel opgelegde kansen meer kunnen creëren. Ondanks dat we aanvallend niet meer veel konden brengen, stond het verdedigend wel zo goed dat de tegenstander geen kans meer heeft gehad. De score werd helaas niet uitgebreid, maar we zijn blij en trots dat we vandaag de drie punten wederom in Laren hebben kunnen houden.

Volgende week speelt Vrouwen 1 weer thuis. Om 12:00 uur wordt er afgetrapt tegen de nummer drie, Trekvogels Vr1. Wij staan momenteel op een vijfde plek met zeventien punten, maar de nummer een heeft twintig punten. Het blijft tot op heden dus nog spannend in de top van de Hoofdklasse!

Opstelling: Beumer, Bruggeman, Wijnbergen, Jansen, Ter Harmsel (’79 Wesseldijk), Bon (’70 Wentink), Braakman, Harbers, Rinders, Klein Braskamp, D. Schilderinck

Tekst: Carmen Wijnbergen
    Foto's: Marleen Wijnbergen