• Opnieuw drie punten voor Witkampers

Duiven, 18 april 2022 DVV - Witkampers (0-1) 0-3 Tweede Paasdag is een dag die een beetje voelt als een zondag, helemaal als er dan ook nog gevoetbald wordt. Hoewel de meeste auto’s vanmiddag in Duiven richting het Zweedse woonwarenhuis gingen waren er ook mensen die een andere invulling voor de maandagmiddag hadden bedacht. DVV-Witkampers is dan ook best een interessant treffen. Een maand en één dag geleden troffen beide teams elkaar in Laren waar DVV met defensieve discipline en een beetje geluk een punt meenam naar huis. Witkampers beleefde die donderdagavond een frustrerende wedstrijd waarin het een aantal keren net niet lukt om te scoren.

DVV heeft voor vanmiddag duidelijk andere intenties, het wil het spel maken en dat lukt ook. Witkampers heeft het niet makkelijk in de eerste helft, DVV krijgt een aantal kansen, waarvan één echt forse en er wordt ook een goal afgekeurd. Dit overigens tot groot ongenoegen van de DVV bank die sowieso in de eerste helft vocaal duidelijk aanwezig waren. Witkampers zet hier niet enorm veel tegenover, een kopkans bij een corner, Christian Beuzel die een keer gokt op een bal die doorschiet en bijna scoort, maar heel veel gebeurt er niet. Er is echter iets dat Witkampers de eerste helft wel 1 keer gedaan heeft en dat is scoren, Daan Hento scoort niet de fraaiste goal uit zijn loopbaan, maar ook ballen die onder een keeper doorstuiteren tellen als doelpunt.

Ook in het begin van de tweede helft lijkt DVV het betere van het spel te hebben, maar echt bijten doen de Duivenaren niet. De eerste 70 meter is de thuisploeg comfortabel aan de bal, het veldspel is echt prima maar Witkampers komt nauwelijks in de problemen en laat zien vandaag niet groots te spelen maar ook op een andere manier de wedstrijd te kunnen winnen. Soms heb je niet het beste van het spel, maar wel de betere spelers en is het zaak om toe te slaan met een individuele actie. Het beste voorbeeld hiervan is de 0-2, Daan Hento geeft een mooie steekpass op Christian Beuzel, deze geeft goed voor richting de tweede paal waar de toegesnelde Remco Marsman de 0-2 binnen werkt.

DVV probeert het verschil nog kleiner te maken en het is even zaak voor Witkampers om in deze fase niet in de problemen te komen en een goal tegen te krijgen. Eerlijk gezegd zit dat er ook niet echt in en in de slotfase komt Witkampers zelfs nog op 0-3. De doelman van DVV komt wat al te enthousiast uit en raakt met zijn handen niet de bal, maar wel het hoofd van Raoul Haijtink. Dit levert uiteraard een strafschop op, ook vanmiddag is deze klus aan Daan Hento wel besteed.

De volgende wedstrijd van Witkampers vindt opnieuw plaats op een wat ongebruikelijk moment. Komende zaterdag om 17.00 is het weer tijd voor de wedstrijd tegen de buren uit Lochem. De mooiste derby, zelden de beste wedstrijd van het jaar, maar altijd spannend, meeslepend en de moeite van het kijken waard!

tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Jan Dijkerman