Inhaalwedstrijd tegen sv Orderbos

Vermakelijke puntendeling in Gendringen

Gendringen, 28 november 2021 VV Gendringen - Witkampers (1-1) 3-3

Witkampers is bezig aan een sterke serie, vier competitiewedstrijden op rij zijn gewonnen en ook het bekerduel tegen Bentelo werd omgezet in winst. Tegenstander van vandaag is Gendringen, zij hebben na 6 wedstrijden spelen in dit seizoen de overwinningen, gelijkspelen en nederlagen keurig verdeeld en staan dus op 8 punten.

Witkampers en Gendringen maken er een mooie openingsfase van. De kansen worden eerlijk verdeeld waarbij beide teams met iets meer fortuin al op voorsprong hadden kunnen staan. De openingsgoal valt vervolgens wel snel na deze eerste kansen. Witkampers krijgt een vrije trap op de rand van de 16-meter en Jordy Woestenenk zet de Larenaren met een mooi geplaatst schot op voorsprong. Helaas kan Witkampers niet lang van deze voorsprong genieten. Nauwelijks twee minuten later is het de thuisploeg die scoort en de stand zo dus al weer heel snel gelijk is.

Tot de 1-1 ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar Gendringen lijkt de rest van de eerste helft sterker dan Witkampers. De thuisploeg krijgt nog een prima mogelijkheid om op voorsprong te komen en Witkampers heeft het lastig. In balbezit is het allemaal niet erg overtuigend. Gendringen zet daar prima voetbal tegenover en heeft als extra wapen een aantal fysiek imponerende spelers.

In de rust begint het nog wat harder te regenen dan het al deed. Dit heeft zijn effect op het veld. Het snelle kunstgras wordt nog sneller en meer onvoorspelbaar. Slimme aanvallers weten hier wel raad mee, en dat is precies wat er 5 minuten na rust gebeurt. Een van de voorhoede spelers van Gendringen schiet op de rand van de 16 hard en laag in de hoek, de bal lijkt nog extra snelheid te krijgen door het natte veld en Witkampers kijkt tegen een achterstand aan.

De minuten die nu volgen zijn cruciaal. Als Witkampers nu nóg een goal tegen krijgt zal dit gevoelsmatig voelen als einde wedstrijd. Maar ondanks de tik van een achterstand komt Witkampers wel beter in de wedstrijd. Het balbezit is langduriger dan in de eerste helft en de Larenaren zijn dreigender voor het doel. In de 64e minuut valt de verdiende gelijkmaker. Daan Hento laat maar weer eens zien niet veel ruimte nodig te hebben om te kunnen scoren. Tijdens een wat rommelig moment komt de bal voor zijn voeten en de Witkampers spits aarzelt niet en schuift de 2-2 binnen.

Net na 70 minuten spelen volgt het hoogtepunt van de middag. Daan Hento tikt een voorzet slim in 1 keer uit de lucht, in de lange hoek. De doelman van Gendringen is absoluut kansloos. Een prachtig doelpunt dat zeker publiek verdient had.

Gendringen legt zich echter niet neer bij een nederlaag en gaat op jacht naar opnieuw een gelijkmaker. De thuisploeg krijgt een wat makkelijk gegeven vrije trap. Deze wordt vervolgens aangeraakt en dit schot verdwijnt in het Witkampers doel. Een ongelukkig moment en niet alleen in de stand maar ook met raak geschoten vrije trappen is de stand weer gelijk.

In het laatste kwartier gaan beide ploegen op zoek naar de 7e goal van de middag. Deze valt echter niet meer, er worden nog een paar flinke (maar faire) duels uitgevochten en na 90 minuten en een beetje staat de 3-3 eindstand op het bord.