Herman Elkink “Koebus” krijgt een Koninklijke onderscheiding

Witkampers scoort en wint weer

Laren, 5 november 2023
    Witkampers - Warnsveldse Boys (1-0) 2-0

Witkampers heeft twee wedstrijden op rij geen doelpunt gemaakt. Thuis tegen VDZ leverde dit een 0-1 nederlaag op, vorige week in een uitwedstrijd tegen Beekbergen werd het 0-0. De Larenaren hebben het dus even lastig. Tegelijkertijd is het geringe aantal tegendoelpunten (slechts 1 tot nu) een knappe statistiek.

Witkampers en Warnsveldse Boys beginnen allebei vol energie en goede intenties aan de wedstrijd van vanmiddag. Het tempo ligt hoog en menig duel wordt uitgevochten. Witkampers is wel de bovenliggende partij en komt tot de beste kansen. Na 10 minuten speeltijd kan de eerste kans worden genoteerd. Roel Wesseldijk staat oog in oog met de Warnsveldse Boys doelman die de inzet knap verwerkt. Ook de rebound is niet aan Witkampers besteed. Het eerste half uur is zeker voor het thuispubliek vermakelijk, er gebeurt veel, af en toe een kans voor Witkampers en veel inzet en soms prima voetbal van beide teams.

Na 25 minuten krijgt Witkampers een mooie kans om op voorsprong te komen. Jordy Woestenenk zorgt, niet voor het eerst, voor onrust in de Warnsveldse defensie. Éen van de verdedigers van Warnsveldse Boys staat even niet goed op te letten en kan niet anders dan een overtreding maken. Met een penalty-specialist als Bryan Brummelman weet de thuisploeg dat de kans groot is dat ook deze strafschop een doelpunt gaat opleveren. Ook vanmiddag is dat het geval en Witkampers staat op een 1-0 voorsprong.

Tijdens de rest van de eerste helft is Witkampers heer en meester en het lijkt het een kwestie van tijd dat de voorsprong groter gaat worden. Dit gebeurt echter niet en dat mag de thuisploeg zich best aanrekenen. Een overwicht zo groot als in het laatste kwartier van de eerste helft moet altijd een extra doelpunt opleveren.

In de tweede helft laat Warnsveldse Boys zien dat zij nog geloven in een resultaat en dit zorgt voor onrust bij Witkampers. Het bij vlagen flitsende spel van de eerste helft dooft langzaam uit en eigenlijk wordt het tegenhouden en hopen dat het allemaal goed afloopt. Dit doet Witkampers overigens prima. Het is zeker geen toeval dat de Larenaren zo weinig doelpunten incasseren. In de laatste 10 minuten is Warnsveldse Boys echt dicht bij de gelijkmaker. Joost Pakkert verricht een geweldige redding. Ook wordt een Warnsvelds doelpunt geannuleerd vanwege buitenspel.

In de slotfase slaat Witkampers toch nog een keer toe. Een lange bal wordt goed opgepikt door Jordy Woestenenk. Hij stelt vervolgens Christian Beuzel in de gelegenheid om de 2-0 binnen te werken. Een mooi resultaat voor Witkampers, dat nu weer op de tweede plaats staat in de derde klasse B, achter koploper AZC. Volgende week speelt Witkampers een uitwedstrijd tegen KCVO.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Jan Dijkerman