• Witkampers - Ruurlo

Zwakke middag Witkampers levert één punt op

Laren, 13 maart 2022: Witkampers - Ruurlo (2-1) 2-2

Na de fraaie 4-0 overwinning vorige week tegen Doetinchem doet Witkampers mee in de top van de derde klasse B. Tegenstander van vandaag is Ruurlo. Zij beleven een moeizaam seizoen met tot nu slechts 1 overwinning en 3 gelijke spelen, voor het begin van de wedstrijd bezet Ruurlo dan ook de laatste plaats in de competitie. Op papier is er dus een flink verschil tussen beide teams en de verwachting mag er ook zeker zijn dat op het veld (de enige plek waar dit verschil écht telt) de krachtsverhoudingen ook duidelijk worden.

In het eerste kwartier is het voor beide teams aftasten geblazen. Er gebeurt niet heel veel voor beide doelen. Optisch heeft Witkampers iets meer balbezit en ook wordt al zichtbaar dat Ruurlo geduldig en gedisciplineerd gaat opereren. Dit is natuurlijk een logisch gevolg van de grote hoeveelheid doelpunten die Witkampers recent heeft gescoord, hier gaan tegenstander sowieso rekening mee houden.

Waar het publiek, dat lekker in het zonnetje kan staan, Larense kansen verwacht te gaan zien gebeurt er iets anders. De eerste flinke kans is voor Ruurlo. Daarnaast menen de gasten recht te hebben op een penalty. Kortom, geen lekker begin voor Witkampers dat echter wel op voorsprong komt. Jordy Woestenenk schat een lange bal goed in en kan Roald Straalman in stelling brengen om te score te openen. Een fraaie goal die zorgt voor een korte opleving bij de thuisploeg, want binnen 2 minuten is het weer raak. Jordy Woestenenk is opnieuw ongrijpbaar voor de Ruurlo verdediging en stelt nu Daan Hento in staat om de 2-0 aan te tekenen.

Net voor rust slaat Ruurlo terug en is de stand halverwege dus 2-1. Net na de thee speelt Witkampers de beste 10 minuten van vanmiddag. Daan Hento krijgt een flinke kans die door één van de Ruurlo spelers van de lijn wordt gehaald. Omdat de kansen vanmiddag spaarzaam zijn moeten dit soort mogelijkheden wel worden afgemaakt. Na 10 minuten spelen in de 2e helft komt Ruurlo via een vrije trap die wordt binnengewerkt zelfs op 2-2. Witkampers had al niet veel kansen nodig, maar Ruurlo heeft helemaal een effectieve middag.

Witkampers gaat vervolgens uiteraard op zoek naar een of meer goals om een beter resultaat te behalen, maar het is allemaal weinig overtuigend wat de thuisploeg laat zien. Het tempo ligt laag, de lange bal wordt te snel gezocht als oplossing en de echte grote kansen blijven uit. Ruurlo heeft op haar beurt, zoals eerder al opgemerkt, haar defensieve zaakjes goed op orde en komt eigenlijk nauwelijks echt in de problemen.

Een meer dan terecht punt voor Ruurlo en een teleurstellend resultaat voor Witkampers is dan de conclusie van vanmiddag.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk

Foto’s: Jan Dijkerman