Inhaalwedstrijd tegen sv Orderbos

Witkampers blijft koel in wedstrijd met open einde

Eefde, 19 juni 2022 Witkampers - vv Doetinchem (1-2) 2-2, na 119 minuten bij 3-2 gestaakt

Vandaag is het dan zover, Witkampers mag de finale spelen voor een plek in de tweede klasse. Na de competitie te hebben afgesloten met een 2e plek en 2 overtuigende zeges in de nacompetitie is dit het toetje. Tegenstander Doetinchem heeft zich ook overtuigend laten zien in de laatste wedstrijden van dit seizoen en is een geduchte tegenstander. Er was vooraf het een en ander te doen over de locatie voor deze wedstrijd, uiteindelijk is het ‘de Wolzak’ van Sportclub Eefde geworden.

Op het fraaie gras, welke voetballer houdt er niet van, beginnen Witkampers en Doetinchem aan de allerlaatste wedstrijd van het seizoen en ook gelijk de belangrijkste. Voor de Doetinchemmers is het al meer dan 20 jaar geleden dat zij op tweede klasse niveau mochten acteren, Witkampers deed dit nog nooit in haar historie.

Witkampers begint overtuigend aan de wedstrijd, niet voor de eerste keer dit seizoen met Bastian Beuzel als inspirator. Een solo van Bastian brengt de Doetinchem verdediging in verwarring en zijn harde schot in de korte hoek is ook de keeper te machtig. De Larenaren beginnen zo lekker aan de wedstrijd en Doetinchem lijkt toch wat nerveus en speelt wat slordig. Witkampers op haar beurt speelt ook niet geweldig, komt niet echt tot kansen maar echte problemen zijn er ook niet.

Net voor rust gebeurt er eigenlijk iets dat tijdens de uitwedstrijd tegen Doetinchem ook gebeurde. De op papier vandaag als uitploeg aangemerkt zet in een paar minuten de hele wedstrijd op zijn kop. Eerst valt in de 38e minuut de 1-1 uit een rebound op een schot van buiten de zestien. De 2-1 voor Doetinchem die net voor rust valt is fraai en Witkampers lijkt echt in de problemen te komen.

Het beste dat dan kan gebeuren is uiteraard een snelle tegengoal en dat gebeurt ook. Een paar minuten na rust geeft Bastian Beuzel een bal hard voor, deze wordt aangeraakt door één van de Doetinchem verdedigers en vliegt binnen, 2-2 en Witkampers is terug in de wedstrijd. Toch is de eerstvolgende kans weer voor Doetinchem, Joost Pakkert moet een paar keer stevig aan het werk om de 3-2 niet tegen te krijgen maar ook Witkampers deelt af en toe een plaagstoot uit.

De grootste kans van de tweede helft van Larense zijde is voor Daan Hento, 18 minuten voor tijd eindigt zijn bekeken schot net aan de verkeerde kant van de paal. Doetinchem en Witkampers lijken daarna wat voorzichtiger te worden en de verlening is nu echt in zicht. Een cruciaal moment dat mogelijk de verlening gaat bepalen vindt plaats net voor het einde van de wedstrijd. De kaartenlast loopt met name aan Doetinchemse zijde flink op en één van de twee centrumverdedigers krijgt zijn tweede gele kaart en Doetinchem staat nog met 10 man op het veld.

Na 5 minuten spelen in de eerste verlening lijkt Witkampers de zege bijna binnen te hebben. Na een mooie aanval blijft Bryan Brummelman ontzettend koel en zijn schot zorgt voor de 3-2 voor Witkampers. In de fase die volgt lijkt Doetinchem echt op omvallen te staan en moeten de Larenaren deze zege over de streep kunnen trekken.

De tweede helft van de verlenging is nauwelijks begonnen of Colin Stegeman mag een inzet doen die hoog over vliegt, ook Daan Hento krijgt nog een kans om de definitieve beslissing te forceren. Net na deze kansen krijgt Doetinchem ook haar tweede rode kaart en de wedstrijd kruipt voor de Larenaren naar het einde.

Drie minuten voor het einde van de verlenging krijgt Doetinchem nog een vrije trap net buiten het Larense strafschopgebied, gelukkig vliegt de inzet net naast maar van een afstandje zag dit er best spannend uit. Als het aftellen naar het einde van de wedstrijd bijna kan beginnen, er staat nog 1 minuut op de klok, gebeurt er iets dat niet helemaal als onverwacht voelt. Een deel van de Doetinchem aanhang heeft al een aantal keren vuurwerk op het veld gegooid, maar nu gaat het echt mis. Er wordt van alles op het veld gegooid en de scheidsrechter fluit voor een (voorlopig) einde van de wedstrijd.

Wat er vervolgens gebeurt kan iedereen op de websites van o.a. de Stentor bekijken. Elk extra woord hierover is te veel. Kijk zelf en oordeel.

Vervelend gevolg is wel dat er nu een wedstrijd is met een open einde, Witkampers staat gevoelsmatig met 1,5 been in de tweede klasse maar de definitieve beslissing is nog niet gevallen. Wordt vervolgd..

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Anne Beumer