• Witkampers boekt nipte overwinning op Markelo

Markelo, 5 september 2021, Markelo – Witkampers (0-1) 0-1 Bijna een jaar geleden, op 11 oktober 2020 speelde Witkampers haar laatste officiële wedstrijd van het afgebroken seizoen 2020-2021. Omdat deze wedstrijd zonder publiek werd gespeeld zullen de meeste supporters uit Laren hun team nog langer niet in actie hebben gezien. Dit is langs de lijn te zien, er zijn, zeker voor een eerste bekerwedstrijd, best veel toeschouwers uit Laren. Niet alleen de toeschouwers hebben er wel zin in, Markelo en Witkampers laten in het eerste kwartier zien ook wel trek te hebben in weer eens een écht treffen in plaats van een oefenwedstrijd. Een van de eerste gevaarlijke momenten voor het Markelo doel levert gelijk een Larense treffer op. Jordy Woestenenk geeft vanaf de rechterkant een voorzet richting de verre hoek en de Markelo defensie inclusief de keeper is druk in de weer met Daan Hento. Maar omdat de voorzet wel erg scherp is zwaait deze binnen in de verre hoek en staat Witkampers op voorsprong. Soms zorgt een vroege voorsprong voor een leuk vervolg van een eerste helft, vanmiddag is dit echter niet het geval. Vanaf de drinkpauze in de 22e minuut gaat er aan beide kanten veel mis. Zowel Markelo als Witkampers komen wat slordig en onzorgvuldig over met veel balverlies tot gevolg. Dit zorgt er ook voor dat het tempo nooit echt lekker in de wedstrijd komt en het ook niet erg verheffend is om naar te kijken. Net voor rust krijgt Witkampers via Raoul Haijtink een kans om de voorspong te vergroten maar zijn inzet gaat net naast. In de tweede helft is hetzelfde spelbeeld te zien. Witkampers krijgt af en toe een kans en Markelo wordt maar zelden gevaarlijk. Na iets meer dan een uur spelen wordt Daan Hento in stelling gebracht om de 0-2 binnen te tikken, maar ook deze kans wordt niet benut en daardoor blijft de voorsprong minimaal. Na nog een drinkpauze krijgt Markelo een eventueel slotoffensief niet van de grond. Witkampers is af en toe gevaarlijker door met iets directer spel de snelle voorhoede te bedienen. De grootste kans in de slotfase is wederom voor Witkampers. Niels Saaltink schiet oog in oog met de Markelo doelman de bal keihard op de lat en zo blijft het tot het einde in elk geval qua stand nog spannend. Deze kans blijkt ook gelijk de laatste van de wedstrijd te zijn, Markelo probeert het nog wel maar komt niet tot een grote kans en Witkampers wint haar eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2021-2022