Herman Elkink “Koebus” krijgt een Koninklijke onderscheiding

Witkampers haalt uit tegen VVO

Laren, 19 november 2023
    Witkampers – VVO (4-0) 7-1

Na een weekend zonder competitievoetbal gaat Witkampers verder met het seizoen 2023-2024. VVO uit Velp is de tegenstander van vandaag. Geen onbekende, want 2 jaar geleden speelden beide teams nog tegen elkaar. VVO heeft tot nu toe 7 punten verzameld, voor Witkampers is de opdracht vrij overzichtelijk. Als de Larenaren dit seizoen succes willen behalen is dit een wedstrijd die gewonnen moet worden.

Als na pas 4 minuten voetballen de eerste voorzet net voorlangs schiet geeft Witkampers al een flinke waarschuwing af. De thuisploeg heeft het heft stevig in handen en gaat op zoek naar een snelle voorsprong. VVO maakt in balbezit best een vaardige indruk, maar komt niet heel veel verder dan tegenhouden. Na iets meer dan een kwartier spelen komt Witkampers op voorsprong. Een vlotte aanval wordt prachtig afgerond door Raoul Haijtink die de 1-0 hard en hoog binnenschiet. Daarna gaat het snel. Eerst krijgt Christian Beuzel nog een mogelijkheid die door de VVO doelman wordt gepakt. Vervolgens is er geen houden meer aan voor VVO. Michiel Arkink scoort zijn eerste competitie doelpunt voor Witkampers waarna Roald Straalman de 3-0 binnenschiet. Voor rust valt via opnieuw Roald ook nog de 4-0 en een echt grote uitslag ligt nu binnen handbereik.

Na rust begint Witkampers niet goed, het is allemaal net een beetje minder scherp dan in het eerste bedrijf. Dit is natuurlijk best begrijpelijk. Wel zonde dat de tweede tegengoal van het seizoen wordt geïncaseerd. VVO doet op deze manier iets terug en na de 4-1 zijn de gasten heel even de bovenliggende partij. Witkampers pakt echter snel het initiatief weer over en is vanaf de zestigste minuut echt heer en meester. Roald Straalman scoort, al dan niet via een VVO verdediger zijn derde van de middag en de definitieve beslissing is nu wel echt gevallen.

In de slotfase scoort Witkampers nog twee keer. Eerst mag penalty-specialist Bryan Brummelman weer eens raak schieten. Het slotakkoord is voor Colin Stegeman die één van de vele harde lage voorzetten van vanmiddag mag promoveren tot een doelpunt. Witkampers doet vanmiddag uitstekende zaken, zeker ook als je kijkt naar de uitslagen op de andere velden.

Volgende week speelt Witkampers een uitwedstrijd tegen GSV'38 in Giesbeek.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Jan Dijkerman (volgen later)