• Mededeling

  Martin Wijnbergen jaar langer bij Vrouwen 1 

  Witkampers houdt opnieuw de nul en blijft punten pakken

   

  Laren, 16 februari 2020 Witkampers - SC Rheden (2-0) 3-0

   

  Na een stormachtig weekend waardoor Trias - Witkampers geen doorgang kon vinden was het vandaag tijd voor de wedstrijd tussen Witkampers en SC Rheden. Ook vandaag zijn de omstandigheden stormachtig. Zeker niet genoeg voor een algehele annulering van alle wedstrijden maar zeker wel lastige omstandigheden om in te voetballen. 

   

  De heenwedstrijd in Rheden eindigde in een deceptie voor de Larenaren die met een 5-2 nederlaag huiswaarts gingen. Dat het vandaag wel eens allemaal anders kon gaan worden was vanaf het begin duidelijk. Witkampers begint scherp aan de wedstrijd en maakt echt een vuist tegen de nummer drie van de ranglijst. 

   

  De al eerder genoemde wind speelt ook zeker een rol. Een lange bal kan opeens veel meer snelheid krijgen, elke corner wordt nog gevaarlijker, kortom zeer onvoorspelbaar. Des te mooier dat de openingsgoal van vanmiddag gewoon keurig over de grond gaat. Jordy Woestenenk bedient na een mooie slalom door het zestienmeter gebied Raoul Haijtink die de bal binnen tikt. 

   

  Vlak na dit moment lijkt de wedstrijd een verrassende wending te krijgen. Jordy Woestenenk wordt bedient met een dieptepass en wordt gestuit door de doelman. Waarbij iedereen uit lijkt te gaan van een rode kaart spaart de arbiter van dienst de keeper en geeft slechts geel.

   

  Vervolgens is het tijd voor een situatie waarin de wind wél een grote rol speelt. Jordy Woestenenk mag een hoekschop nemen en zijn inzet zeilt met een flinke vaart achter de verbouwereerde doelman in 1 keer in het doel. Een treffer zoals je maar zelden ziet, maar vandaag is zo’n dag.  

   

  In de tweede helft speelt Witkampers tegen de wind in en dit is te merken. Minder onvoorspelbare ballen maar wel een aantal prima aanvallen over de grond. Echt aandringen doet de thuisploeg echter niet meer en eerlijk gezegd hoeft dit ook niet, Witkampers blijft prima op de been en Rheden laat maar weinig zien. 

   

  Een kwartier voor tijd valt de definitieve beslissing. Daan Hento bedient Bryan Brummelman met een slimme hakbal waarna een speler van Rheden de aanval ongeoorloofd onderbreekt. Een penalty is het gevolg welke keurig wordt binnengeschoten door Daan Hento. In de resterende speeltijd gebeurt niet veel meer en zo wordt een stormachtige middag afgesloten met opnieuw 3 punten voor Witkampers. 
   
  Tekst: Rob Groot Wesseldijk

  Foto's: Jan Dijkerman