• Witkampers komt terug van achterstand tegen FC Suryoye

Enschede, 2 april 2023
    FC Suryoye – Witkampers (3-1) 3-3

Al bijna vier maanden is Witkampers op zoek naar een overwinning. Af en toe een puntje lijkt niet genoeg in een competitie waar alle clubs aan elkaar gewaagd zijn. Ook het zware degradatie reglement dat dit jaar geldt, maakt het allemaal niet eenvoudiger. De gastheren van vandaag staan onderin de middenmoot, maar ook zij kunnen de punten goed gebruiken om niet in de probleemzone te raken.

De openingsfase vandaag in Enschede lijkt wel wat op het eerste treffen in Laren. FC Suryoye is comfortabel aan de bal, is technisch vaardig, maar heeft het lastig als Witkampers de lange bal speelt. Na ongeveer 12 minuten is het dan ook al raak voor de Larenaren. Een aanval van de thuisploeg wordt afgeslagen, via een lange bal wordt Christian Beuzel gevonden die op zijn beurt Colin Stegeman bedient. Hij blijft rustig oog in oog met de FC Suryoye doelman en schiet geplaatst en hoog binnen. Een prima begin voor de Larenaren. De thuisploeg slaat binnen een paar minuten terug. Via een corner wordt één van de middenvelders gevonden die alle tijd krijgt om aan te nemen en vervolgens met zijn goede been uit te halen. Een snelle Larense voorsprong wordt zo teniet gedaan en het wordt nog erger. FC Suryoye wordt de bovenliggende partij en komt voor rust zelfs nog op een veel ruimere voorsprong. Eerst valt de 2-1 binnen. Joost Pakkert heeft zijn hand er nog tegenaan, maar niet voldoende om een nieuwe tegentreffer te voorkomen. Vijf minuten voor rust komt FC Suryoye op 3-1. Een vrije trap op ruim twintig meter wordt heel fraai bekeken binnenschoten.

Net na rust bijt Witkampers vervolgens weer van zich af. Een harde voorzet van Christian Beuzel wordt bij de tweede paal binnengelopen door Niels Saaltink. Vanaf de zijlijn staat de FC Suryoye grensrechter nog fanatiek te vlaggen en Niels raakt helaas geblesseerd bij het maken van het doelpunt, maar het verschil in score is teruggebracht naar slechts één goal.

De thuisploeg wordt onrustig. FC Suryoye heeft het betere van het spel maar, slaagt er niet in om de voorsprong wat ruimer te maken. Vervolgens komt Witkampers helemaal terug in de wedstrijd. Sem Pardijs wordt ten val gebracht door één van de verdedigers van de thuisploeg en de bal gaat op de stip. Zoals eerder bij STEVO blijkt Bryan Brummelman een prima penalty specialist als het spannend wordt. Ook vandaag schiet hij de bal gedecideerd in de touwen en zo staat het 3-3.

Zes goals binnen een uur, dat belooft wat voor de laatste 30 minuten lijkt dan een logische gedachte. Als een van de FC Suryoye verdedigers een rode kaart krijgt voor het onderbreken van een aanval is de angel echter een beetje uit de wedstrijd. De thuisploeg lijkt iets minder risico te gaan nemen en Witkampers komt niet meer tot echt grote kansen. Een kopbal uit een corner vliegt nog op de lat en de FC Suryoye doeman moet nog een aantal malen handelend optreden, maar echt hele grote kansen komen er voor Witkampers niet meer. Ook voor de thuisploeg zit dit er niet meer in en zo eindigt een boeiend duel in een 3-3 gelijkspel. Tijdens het Paasweekend speelt Witkampers niet. De competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd op 16 april tegen Eilermark.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Jan Dijkerman