Dringend gezocht! Schrijver/redacteur voor ons thuisblaadje

Witkampers sluit reguliere competitie af in stijl

Laren, 6 juni 2022 Witkampers - FC Trias (1-0) 3-0

Met een nacompetitie ticket op zak en nog een kleine kans op het kampioenschap speelt Witkampers vandaag haar laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen FC Trias. De uitwedstrijd eind februari was bijzonder spectaculair, met een enorme 2-6 overwinning als resultaat. Voor dat eventuele kampioenschap moet OBW dan wel een fout maken tegen HC03. Gedurende de eerste helft komen echter de berichten door dat in Zevenaar de thuisploeg al op 2-0 staat, uiteindelijk wordt het zelfs 4-0.

Witkampers is zelf van plan om snel op voorsprong te komen, zoveel is wel duidelijk. Binnen 2 minuten spelen duikt Roald Straalman al een keer op voor het Trias doel en het eerste kansje is een feit. De openingsfase is leuk om naar te kijken, het tempo ligt hoog en beide teams lijken vastbesloten er een mooie middag van te maken. De eerste echt grote kans is voor Trias. Een vrije trap wordt in de rebound binnen geschoten, gelukkig wordt deze afgekeurd vanwege buitenspel. De eerste kans voor Witkampers die volgt is vervolgens wel raak. Daan Hento gaat op avontuur met de bal aan zijn voet, slalomt een aantal Trias verdedigers voorbij, weet Joost Hento te bereiken die op zijn beurt Roald Straalman in staat stelt om de score te openen. Trias doet zeker wat terug en een Winterswijks doelpunt hangt in de lucht. Eerst gaat een kopbal nog ruim naast, maar 5 minuten voor rust komt de grootste kans, maar ook deze gaat er niet in.

Na rust krijgen beide teams niet echt grote kansen, en net als iedereen langs de kant misschien wel een beetje dreigt in te dutten volgt de mooiste goal van de middag. Een corner variant wordt op de rand van de 16 meter formidabel binnengeschoten door Timo Haverkamp. De Trias doelman is volledig kansloos en de wedstrijd lijkt beslist, ook al omdat Trias eigenlijk nauwelijks meer kansen krijgt en Witkampers de wedstrijd rustig lijkt te gaan uitspelen.

7 minuten voor tijd moet Witkampers een flinke tegenvaller incasseren. Timo Haverkamp valt geblesseerd uit en het is duidelijk waar te nemen vanaf de zijlijn dat het er niet goed uitziet. Omdat Witkampers al 5 keer gewisseld heeft wordt het restant van de wedstrijd uitgespeeld met 10 man. In de laatste minuut van de wedstrijd is het aan Bastian Beuzel om de middag een passend en stijlvol einde te geven, zijn fraaie goal levert een mooie 3-0 eindstand op.

Witkampers heeft door deze overwinning overtuigend de 2e periode gewonnen en daarmee een thuiswedstrijd in de 1e ronde van de nacompetitie. Daarom gaan we komende zondag gewoon weer verder, thuis tegen Blauw Wit uit Nijmegen.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Anne Beumer