• Witkampers vindt aansluiting in de strijd voor handhaving

Reutum, 14 mei 2023
    VV Reutum – Witkampers (1-1) 2-3

De beslissende weken zijn aangebroken voor zowel Reutum als Witkampers. De gastheren van vandaag leken een aantal weken geleden al bijna veilig. Twee verliespartijen op rij hebben het perspectief van Reutum op handhaving echter doen veranderen. Witkampers op haar beurt moet echt vechten voor de laatste kans. De Larenaren moeten drie keer op rij gaan winnen om een plekje in de nacompetitie te bemachtigen. Dat die nacompetitie vervolgens bepaald niet eenvoudig is om te overleven is een feit, maar eerst moet Reutum verslagen worden.

Onder prettige weersomstandigheden werd vervolgens afgetrapt en nam Witkampers vanaf de openingsfase het initiatief. De eerste duels worden door de Larenaren gewonnen. Witkampers oogt net wat feller en dit zorgt ook voor een vroege voorsprong. Via een mooie pass van Niels Saaltink weet Jordy Woestenenk een perfecte voorzet af te leveren op Colin Stegeman. De Larense spits rondt vervolgens rustig af en Witkampers staat na iets meer dan 10 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Lang genieten van de voorsprong is er echter niet bij. Binnen 40 seconden ligt de bal opnieuw in het net, maar nu wel aan de andere kant. Het is net of Reutum gebruik maakt van de nog aanwezig feestvreugde bij Witkampers en de 1-1 staat op het bord.

Na deze tegenvaller blijft Witkampers de bovenliggende partij. Raoul Haijtink schiet vanaf ruim 35 een bal op de lat boven de keeper die vanmiddag een aantal keren ver voor zijn doel staat. Roald Straalman krijgt via Jordy Woestenk een goede kans, maar zijn inzet strandt op de voet van de Reutum keeper. Ook is Witkampers weinig gelukkig als de scheidsrechter geen penalty geeft voor een handsbal van één van de Reutum verdedigers.

De tweede helft begint niet goed voor Witkampers. Reutum maakt slim gebruik van wat gebrek aan organisatie na een vrije trap. Niels Saaltink moet corrigerend optreden, maar ontkomt daarbij niet aan het maken van een overtreding en Reutum krijgt een penalty die feilloos wordt binnengeschoten. Tien minuten later is het de beurt van Witkampers om ook een penalty te benutten. Roald Straalman wordt door één van de Reutum verdedigers gevloerd. Penalty-specialist Bryan Brummelman is ook vandaag weer heel koel en het staat weer gelijk, 2-2.

Deze goal geeft Witkampers vertrouwen dat er meer in zit. Eerlijk gezegd is dat de hele wedstrijd al het gevoel. De Larenaren zitten beter in de wedstrijd en kunnen zich het ook niet veroorloven deze wedstrijd niet te winnen. Witkampers dringt lang aan, komt af en toe tot een kans. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd is Sem Pardijs de Reutum verdediging te slim af en hij schuift heel rustig de 2-3 tegen de touwen. Tot grote vreugde van iedereen op en naast het veld van Witkampers. In de slotfase blijft Witkampers zonder al te grote problemen op de been. Volgende week gaat de strijd voor handhaving in de tweede klasse verder en wel thuis tegen Vorden.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Jan Dijkerman