Winst in eigen huis: Witkampers vrouwen 1 verslaat Buitenveldert vrouwen 1

Laren, 12 november 2023
    Witkampers Vr1 - Buitenveldert Vr1 (1-0) 1-0

Na een uitdagende start van het seizoen, waarin we geconfronteerd werden met de huidige top 3 en met lege handen bleven staan, heeft Witkampers Vrouwen 1 de zoete smaak van het winnen weer geproefd.

Vorige week, na een opmerkelijke comeback waarbij de meiden een 1-0 achterstand bij rust ombogen naar een hele mooie 3-5 overwinning tegen Bergen in het stormachtige Noord-Holland, keerde het vertrouwen terug in het team. Met dit hernieuwde vertrouwen begonnen we thuis, vastberaden om vanaf de eerste minuut de 3 punten veilig te stellen.

Tijdens de wedstrijdbespreking werden de strategieën uiteengezet, waarbij de sterke en zwakke punten van de tegenstander werden belicht op basis van de analyse van de laatste ontmoeting van het vorige seizoen. In die confrontatie gingen we in Amsterdam met 3-1 onderuit.

We openden sterk, waarbij Buitenveldert veelal teruggedrongen werd op hun eigen helft. Talloze kansen werden gecreëerd, maar helaas bleven ze onbenut, totdat Romy in de 24e minuut na een prachtige assist van Norah de score opende. De druk hield aan, resulterend in verdere kansen. Ondanks de lat die een tweede goal van Romy in de weg stond en het ontbreken van het benodigde geluk om de score uit te breiden.

Betekende dit dat Buitenveldert helemaal niets terugdeed? Zeker niet. Twee keer vonden ze een opening in onze verdediging, maar gelukkig stond Isa paraat in de 1-op-1 situatie en redde ze ons. Bij de tweede kans ontbrak de scherpte bij onze tegenstander en werd de bal vanuit kansrijke positie naast het doel gemikt.

Ruststand: 1-0

De tweede helft liet een heel ander Buitenveldert zien. Waar we in de eerste helft domineerden, waren de rollen nu omgekeerd. De druk nam toe en het was een uitdaging om nog vanaf onze eigen helft te komen. Wanneer dat wel lukte, was de eindpass vaak onzuiver of werd een veelbelovende actie van Carmilla over de vleugel verijdeld door middel van een gele kaart. Met kunst- en vliegwerk en met de paal als medestander, wisten we echter de 1-0 over de streep te trekken en bleven de 3 punten in Laren.

Complimenten aan iedereen voor de strijd die werd geleverd en het feit dat we de nul wisten te houden. Als team stonden we er vandaag en dat was mooi om te zien en werd door de toeschouwers zeer gewaardeerd. Een resultaat om op voort te bouwen.

NB: Dank aan Jan voor de mooie actiefoto’s!

Tekst: Aat Booij
    Foto's: Jan Dijkerman