Herman Elkink “Koebus” krijgt een Koninklijke onderscheiding

Witkampers Vr1 pakt verdiende en belangrijke driepunter tegen concurrent Winkel

Laren, 3 maart 2024
    Witkampers Vr1 - Winkel Vr1 (0-0) 2-1

We vliegen uit de startblokken. Na 30 seconden creëren we de eerste kans. Het koppel Norah/Lotte zorgde hiervoor. In de 3e minuut volgt de 2e kans. Een goed schot van Lotte wordt gered door de keepster. In de 5e minuut wordt er aan de linkerkant goed druk gezet door Romy. Een afstandsschot van Vene volgt, maar deze gaat helaas over het vangnet. Wel weer extra centjes in de boetepot. In de 8e minuut schiet Winkel voor het eerst op goal. Deze verdwijnt naast het goal. In de 10e minuut geeft Norah een mooie pass op Romy. Het schot verdwijnt in de handen van de keepster. In de 12e minuut volgt er een vrije trap. Vene gaat achter de bal staan en schiet rakelings langs het goal. Al met al een kansrijke eerste 20 minuten. Een periode met veel balbezit volgt. Echt uitgespeelde kansen zijn er niet. In de 26e minuut volgt een goede corner van Daphne, maar Vene kopt helaas net naast. In de 32e minuut volgt een goede aanval over de linkerkant. Het schot wat daaruit volgt van Vene vliegt over het goal. We gaan de rust in met 0-0.

De rust werd gebruikt om even af te koelen. Het stralende zonnetje was heerlijk voor het talrijke publiek, maar voor de speelsters best pittig na alle regen de afgelopen tijd. Maar ook werden de puntjes op de i gezet. Blijf druk uitoefenen op de tegenpartij, zodat ze fouten gaan maken en neem zelf iets meer tijd voor de juiste eindpass. De kansen komen echt wel. Ook de 2e helft vliegen we uit de startblokken. Al snel glipt Daphne langs haar tegenstander en zet ondanks vasthouden goed door en kan de bal nog net dat zetje geven, waardoor de insprintende Lotte de bal achter de keepster kan werken. De verdiende 1-0 stond eindelijk op het scorebord. We blijven dominant en kansen creëren. Vene wordt neergehaald en de vrije trap net buiten de 16 scheerde helaas net over het doel. Uit een spaarzame tegenaanval van Winkel ontstond een corner en tot ontsteltenis van speelsters en publiek werd de bal er nog ingeschoten ook. De onverdiende 1-1 stond op het scorebord. Maar Witkampers zou Witkampers niet zijn als de mouwen niet nog eens verder werden opgestroopt. De duimschroeven werden nog eens extra aangedraaid en de reserves werden aangesproken. Rechtsback Aukje stoomt op en weet met een steekbal Daphne te bereiken die wel raad wist met deze uitgelezen kans. Vakkundig werd de bal langs de keepster in het doel geschoven en de verdiende 2-1 stond op het bord. De zo gewenste 3 punten waren binnen handbereik. Nu geen fouten meer maken en de boel op slot gooien! Een compliment aan alle harde werksters! Heerlijk om weer eens 3 punten bij te schrijven en een foto te kunnen maken na afloop met juichende meiden. Dit smaakt naar meer.

Tekst: Sarieke en Aat