Herman Elkink “Koebus” krijgt een Koninklijke onderscheiding

Witkampers Vrouwen 1 verliest van VV Bergen ondanks vele kansen

Laren, 24 maart 2024
    Witkampers Vr1 - Bergen Vr1 (0-0) 1-2

Om 12.00 uur werd er afgetrapt in Laren. De vrouwen van Witkampers komen goed uit de startblokken en hebben de eerste kansen. In de 12e minuut is de eerste grote kans voor Bodine, helaas niet langs de keeper. Na 14 minuten spelen krijgt VV Bergen een vrije trap, een mooie redding door onze keepster Isa. De eerste 25 minuten is Witkampers de betere partij alleen staat de brilstand nog op het scorebord. In de 37e minuut een schot op goal van Vene, net naast. Net voor rust schiet Daphne de bal op de uitkomende keepster. Daaruit volgt een corner en deze wordt weggewerkt door Bergen. We gaan rusten met een 0-0 stand op het score bord.

Tweede helft gaat van start. Lotte komt erin voor Bodine. In de 52e minuut scoort Vene de 1-0, maar helaas steekt de grensrechter de vlag de lucht in. De goal wordt afgekeurd. Toch weer 0-0. Een minuut later weer een kans, ditmaal voor Lotte. Wederom gooit de grens weer zijn vlag in de lucht. Deze keer laat de scheidsrechter doorgaan, omdat het geen buitenspel was. Lotte kan de bal helaas niet in het goal krijgen. In de 59e minuut gooit Norah de bal diep op Lotte. Lotte kan de bal langs de keeper in het goal schieten. Witkampers - VV Bergen: 1-0.

Onze centrale verdediger Rinus komt vervolgens vanaf onze eigen helft met de bal helemaal tot aan de 16 meter van Bergen. Twee spelers van Bergen kunnen Rinus nog net tegenhouden voor een schot op goal. Vene schiet vervolgens richting de kruising. De keeper van Bergen tikt hem net op tijd op de lat.

Wissel: Romy erin voor Norah.

Bergen komt in de 67e minuut met een kans, maar Isa redt goed. In de 71e minuut breekt VV Bergen door en dit resulteert in 1-1. Weer een grote kans, ditmaal voor Romy. Helaas geen 2e goal voor Witkampers.

Laatste wissel: Els erin voor Yinke.

In de 81e minuut schiet een speelster van Bergen de bal van afstand over Isa heen: 1-2.
    Witkampers voert de druk goed op in de slotfase. De scheidsrechter fluit af. Witkampers Vr 1 verliest ondanks vele kansen en het betere voetbal.

Eindstand: 1-2.

Tekst: Vera Wuestman