• Mededeling

Inhaalwedstrijd tegen sv Orderbos

Witkampers wint in wedstrijd vol strijd

Laren, 8 mei 2022 Witkampers-HC03 (1-1) 3-2

Nu de apotheose in de derde klasse B met de week spannender lijkt te gaan worden speelt Witkampers vandaag een thuiswedstrijd tegen een tegenstander waar het lastig tegen voetballen is. HC03 is een vervelende tegenstander en dat is positief bedoeld. Tegen de opponent uit Drempt/Hummelo krijg je de punten nooit vanzelf en moet elke tegenstander echt aan de bak om een resultaat te behalen. Dat dit niet allemaal op fluwelen wijze gebeurt blijkt na 15 minuten als Jordy Woestenenk door zijn directe bewaker meedogenloos wordt aangepakt. Dit was zeker niet de laatste keer dat HC03 de botte bijl hanteerde en aan Witkampers de taak om hier een oplossing voor te verzinnen.

In de openingsfase lukt dit prima. Witkampers heeft het balbezit, komt tot een paar kansen en een voorsprong voelt als iets dat bijna als vanzelf moet gaan komen. Na iets meer dan een kwart wedstrijd is het dan ook zover. Via een ingooi en mooie actie mag Raoul Haijtink tekenen voor de eerste goal van de middag. Een fraaie goal van de aanvallende middenvelder en gezien het spelbeeld ook zeker een terechte voorsprong. Het volgende noemenswaardig moment is voor Witkampers minder positief. Wouter Schreibelt lijkt een wat onhandige overtreding te maken op de achterlijn maar de bal gaat wel op de stip. Deze penalty wordt benut en zo staat Witkampers wat ongelukkig weer op 1-1. De Larenaren opereren in deze fase wat nerveus en geschrokken, helemaal als HC03 een flinke kans krijgt om zelfs op voorsprong te komen. De eerste helft wordt qua kansen afgesloten door Daan Hento die een bal helaas net naast kopt.

Vijf minuten na rust komt Witkampers dan toch weer op voorsprong. Jordy Woestenenk loopt de halve verdediging van HC03 weer eens voorbij en hij stelt Daan Hento in staat om de 2-1 binnen te tikken. Net na deze goal lijkt Witkampers de definitieve beslissing te gaan forceren. Slordig balverlies op het middenveld leidt echter tot een nieuwe tegenvaller als de gasten opnieuw scoren en de tussenstand 2-2 is geworden.

Bij Witkampers lijkt de irritatie wat toe te nemen, tegelijkertijd blijft de thuisploeg wel prima voetballen en lijkt een nieuwe voorsprong best tot de mogelijkheden te behoren. Dit gebeurt ruim twintig minuten voor tijd ook. Een van de HC03 verdedigers kan tijdens een hachelijke situatie in het zestienmeter gebied geen andere oplossing meer bedenken dan de bal zo ongeveer klem te pakken met zijn handen. Een strafschop is het logische gevolg en gevoelsmatig mag de HC03 verdediger niet mopperen dat hij mag blijven staan en met een gele kaart wegkomt. Daan Hento is natuurlijk de Larense specialist voor dit soort klussen en ook ditmaal is het raak, 3-2 en opnieuw een voorsprong voor Witkampers.

Het laatste kwartier hangt HC03 zeker niet geslagen in de touwen, integendeel, het is nog even flink zweten voor de Witkampers op en naast het veld. Gelijk aan de situatie in de uitwedstrijd is het hopen dat het allemaal goed afloopt maar de 3-3 lijkt maar zo nog te kunnen vallen. Gelukkig gebeurt dit niet, Witkampers krijgt zelfs in de ultieme slotfase nog een enorme kans op een ruimere voorsprong maar een zwaar bevochten 3-2 overwinning is het resultaat.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto's: Jan Dijkerman