• Witkampers zet ook Ruurlo opzij

Ruurlo, 29 mei 2022 Ruurlo - Witkampers (0-2) 0-3

Vorige week bleef Witkampers goede zaken doen door zowel van Lochem als van Gendringen overtuigend te winnen op het Leussinkpark. Voor een zo gunstig mogelijke uitgangspositie voor de nacompetitie of wellicht een kampioenschap moet dit recept vandaag worden herhaald. Winst tegen Ruurlo is noodzakelijk om de competitie zo lang mogelijk spannend te houden. Ruurlo is bezig met een sterke serie na de winterstop, waar de eerste serie resultaten van de thuisploeg zwak was gaan de gastheren richting een prima eindklassering. De 2-2 in Laren was hiervoor exemplarisch. Witkampers kwam op 2-0 voor en leek een eenvoudige zege te gaan boeken, maar Ruurlo vocht zich knap terug en liet Witkampers in mineur achter.

Binnen een minuut spelen laat Ruurlo zien ook vandaag niet zomaar opzij te gaan. Een prima schietkans en met een beetje pech voor Witkampers kan het al 1-0 staan, maar gelukkig komen de Larenaren met de schrik vrij. Een aantal minuten later is het de beurt aan Witkampers, Daan Hento krijgt een goede mogelijkheid, maar in de tegenaanval is het opnieuw bijna 1-0 voor Ruurlo en hier komt Witkampers helemaal goed weg.

Na deze schrikmomentjes voor de Larenaren nemen zij het heft in handen. Witkampers speelt op de eerste paar minuten na een goede eerste helft en dit resulteert ook in kansen. In de 25 minuten die volgen schiet Roald Straalman op de paal, mag Daan Hento een keer koppen op het Ruurlo doel en ook Christian Beuzel mag een keer proberen de openingstreffer te maken. Na een half uur spelen komt Witkampers op voorsprong. Roald Straalman mag afronden na een mooie aanval van Larense zijde, de 0-1 is gezien het spelbeeld zeker terecht. Witkampers opereert met vertrouwen en de aanwezige toeschouwers zien mooie loopacties en steekpasses. Dat de 0-2 die vlak voor rust valt niet heel erg fraai is zien we even door de vingers. Christian Beuzel zorgt voor onrust in het strafschopgebied en na een wat rommelige situatie voor het Ruurlo doel verdwijnt het schot van Jordy Woestenenk, al dan niet via een Ruurlo been, in het net.

Na rust is het allemaal wat minder flitsend van Larense zijde. Witkampers lijkt de voorsprong te koesteren en Ruurlo gaat op zoek naar een aansluitingstreffer. Sowieso mag de thuisploeg een compliment ontvangen voor de spelopvatting. Ruurlo geeft de moed zeker niet op en probeert op goed voetballende wijze nog iets van de middag te maken. Zoals wel vaker mag 1 van de invallers de ietwat ingedutte wedstrijd, vanuit Larens perspectief, weer wat leven inblazen. Jelle den Haan schiet in eerste instantie nog tegen de Ruurlo doelman aan, maar de rebound is goed voor de 0-3.

Na de 0-3 is wel duidelijk dat ook deze punten weer in de tas zitten en we op gaan voor een bijzonder interessant slot van de competitie. OBW heeft alles in eigen hand op kampioen te worden, thuis tegen HC03. Witkampers sluit het reguliere seizoen af tegen de nummer 3, FC Trias

Tekst: Rob groot Wesseldijk
    Foto's: Jan Dijkerman