Dringend gezocht! Schrijver/redacteur voor ons thuisblaadje

Witkampers JO12-1 vs Trias JO12-4

Laren 15 februari 2020, Witkampers JO12-1 -  Trias JO12-4 (1-1)2-2

Op zaterdag 15 februari speelde de JO12-1 een thuiswedstrijd tegen Trias JO12-4. Het is mooi voetbalweer: windstil met af en toe een zonnetje. Pom, Taeke, Mathijs, Benthe, Roxy, Bjorn, Syl, Mart en Tye zijn er klaar voor en ook Jet, als extra speelster heeft er zin in.

Zodra het startsignaal klinkt wordt er fanatiek gespeeld. Al in de 2e minuut is er een aanval op de goal van Trias, helaas wordt er niet gescoord, wel worden de paal en lat regelmatig geraakt. In de 11e minuut scoort Trias uit een tegenaanval het eerste doelpunt. Na een kwartier wordt de tactiek in de time-out besproken. Dit helpt, want in de 19e minuut krijgt Jet een kans, maar deze wordt door de keeper net uit de goal gehouden. Gelukkig staat Pom op de juiste plek en weet hij er 1-1 van te maken. Er wordt goed gevoetbald en veel aangevallen op de helft van Trias. Helaas willen de ballen nog niet echt het net in. Net voor rust heeft Trias nog een goede kans, maar keeper Tye kan de bal nog net over de goal tikken. En met 1-1 gaan we de rust in.

Na de rust en ranja met een peptalk komen de spelers het veld weer op. In de tweede helft zijn er over en weer kansen om te scoren en na 8 minuten is het raak en maakt Benthe 1-2. Een paar minuten later wordt Benthe op haar hak getrapt, een pijnlijke blessure. Maar tot aan de time-out speelt ze gelukkig nog mee. Aan het einde van het 3e kwartier werd er veel gepingeld voor onze goal, wat een spanning…. Gelukkig fluit de scheids af voor de 2e time-out. Het laatste kwartier wordt er wat meer verdedigend gespeeld. En al staan er genoeg spelers in de verdediging toch kan Trias uit één van de aanvallen nog een goaltje halen, 2-2.

Voor beide teams waren er nog een aantal mooie kansen, maar helaas lukt het niet meer om te scoren. De eindstand is 2-2.

Tekst: Ilse Brinkerink