We gaan eindelijk weer beginnen!
Waar moet je als sporter, begeleider en toeschouwer rekening mee houden?
 • Mededeling

  Opening nieuwe velden op 25 september 2021

  We gaan eindelijk weer beginnen!

  Waar moet je als sporter, begeleider en toeschouwer rekening mee houden?


  Onderstaand de belangrijkste zaken die thans gelden t/m voorlopig 19 september a.s.:

  De laatste update van de KNVB d.d. 16-08-2021:

  Afgelopen vrijdag heeft het kabinet bekend gemaakt dat het huidige pakket aan maatregelen wordt verlengd tot 20 september. Ook werd aangekondigd dat mogelijk per 20 september de 1,5 meter samenleving komt te vervallen. De komende weken moet duidelijk worden hoe dat exact uitwerkt voor het amateurvoetbal.

  Het goede nieuws is dat er geen beperkende coronamaatregelen zijn aangekondigd die de start van de amateurcompetities in de weg staan. Na de mooie sportzomer kunnen we weer zelf aan de slag bij onze eigen club en de velden op. We willen iedereen succes wensen bij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en veel plezier bij de start van hopelijk een mooi en volledig voetbalseizoen!

  Loslaten 1,5-meter samenleving na 20 september
  Het kabinet heeft dus bekend gemaakt dat de 1,5-meter samenleving vanaf 20 september zeer waarschijnlijk komt te vervallen. Hierbij wordt in bepaalde sectoren, waaronder in de horeca en publiek bij sportwedstrijden, echter wel een grens aan het aantal personen gesteld, namelijk 75 personen. Vanaf die groepsgrootte wordt een test- of vaccinatiebewijs een verplichting.

  De exacte uitwerking van die maatregelen is nog onduidelijk. Sportbeoefening valt in ieder geval buiten de maatregel. Dat houdt in dat betrokkenen die op het sportpark aanwezig moeten zijn in verband met sportbeoefening (spelers, begeleiders, scheidsrechters, enz.) niet meetellen binnen de 75 personen. Vanuit de KNVB vinden we dat de sportbeoefening en voetballen sowieso ten alle tijden toegankelijk moet zijn, omdat het een essentiële bijdrage levert aan de gezondheid van Nederland en je geen drempels wil opwerpen. Ook is de afgelopen maanden is gebleken dat voetballen in de buitenlucht veilig kan zonder test- of vaccinatiebewijs.

  Als het gaat om het toelaten van toeschouwers, eventueel dus met een verplicht test- of vaccinatiebewijs, zijn we in overleg met NOC*NSF en de overheid om te bezien hoe de maatregelen uitgewerkt worden voor de amateursport.


  Samengevat gelden t/m 19 september a.s. de volgende maatregelen:

  • Publiek bij professionele sportwedstrijden en amateur wedstrijden en trainingen is toegestaan mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit. Indien bij amateur wedstrijden en -trainingen de concrete situatie een vaste zitplaats niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (met in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan. Voor publiek geldt de verplichting van registratie en gezondheidscheck;
  • Trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen;
  • Horeca/ kantine: horeca, en dus ook sportkantines, mogen tot middernacht open. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht;
  • Kleed- en doucheruimtes: deze mogen sinds zaterdag 5 juni weer gebruikt worden. Heb je deze nog niet gebruikt, dan ligt legionella op de loer. Het is dan ook belangrijk een aantal zaken in acht te nemen voordat er weer veilig gedoucht kan worden.


  Met vriendelijke groet,

  Johan Ikink
  Molendijk 22
  7245 NE Laren Gld
  Mobiel: 06 - 22 97 37 95
  Mail: voorzitter@witkampers.nl