Herman Elkink “Koebus” krijgt een Koninklijke onderscheiding

Vrouwen 1 wint wederom een zeer belangrijk punt

Laren, 14 april 2024
    Witkampers Vr1 - RKHVV Vr1 (0-1) 1-1

Op zondag 14 april mochten de vrouwen van Witkampers aantreden tegen de vrouwen van RKHVV uit Huissen. Zij staan op de 7e plaats in onze competitie. In eerdere duels dit seizoen werd verloren van deze ploeg. Vandaag zijn we gebrand op revanche.

Na 5 minuten gespeeld te hebben komt RKHVV met de eerste kans. Isa kan redden, corner volgt. Deze wordt weggewerkt door Sarieke. Een discutabel moment na 14 minuten voetballen, Daphne wordt neergehaald in de 16 meter van de tegenstander, echter ziet de scheidsrechter er niks in. Dus geeft geen penalty…
    In de 23e minuut breekt RKHVV door de verdediging van Witkampers heen en de speelster kan afronden en weet het net vinden. Stand 0-1. Gelijk vanaf de aftrap proberen we de aanval daarna op te zoeken, Vene komt tot een schot. Helaas recht op de keeper. De vrouwen uit Huissen zijn de eerste 30 minuten de betere partij, Witkampers speelt veel op eigen helft. Kans voor Lotte vanuit een vrije trap, met een teen kan ze nog bij de bal. Helaas vliegt de bal in het zijnet. Net voor rust komt Witkampers met een kans, Dapnhe draait goed weg bij tegenstander en gooit hem diep op Lotte. Lotte kan niet tot een schot komen, haar tegenstander is er te snel tussen. Dit is het laatste moment voor de rust, we gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Tweede helft gaat van start. Een wissel wordt doorgevoerd. Sjon eruit, Romy erin. De tweede helft begint meer in evenwicht, Witkampers komt goed uit de kleedkamer. Vrouwen 1 krijgt op een mooie plek een vrije trap. Vene gaat erachter staan en slingert hem voor. Carmilla komt tot een poging, maar de keeper van de tegenstander komt goed uit. Wissel: Yinke eruit, Kaylee erin. De rechtsachter van RKHVV speelt de bal te kort terug naar de keeper. Hier kan Daphne tussenkomen, de tegenstander zet nog een sliding in als laatste redmiddel, maar Daphne weet de bal knap in het doel te krijgen. Na 67 minuten staat het 1-1. Gelijk geeft dit Witkampers een boost. We gaan een stuk beter voetballen. Met 75 minuten op het scorebord heeft de uitploeg een vrije trap. Isa kan knap redden. Wissel: Lotte eruit, Bodine erin.
    Laatste 5 minuten zet Witkampers nog even aan. Maar RKHVV wil ook. Er volgt een spannende slotfase. Kansen voor beide ploegen. Kaylee en Romy hebben nog een kans, de 2-1 lag op de loer. Scheidsrechter fluit dan af, Witkampers vrouwen 1 pakt wederom 1 punt. Eindelijk is er revanche genomen. Helaas nog geen 3 punten, maar de stijgende lijn is ingezet. Dit geeft wel een duidelijke groei aan van Witkampers vrouwen 1 dit seizoen.

Volgende week mogen de vrouwen afreizen naar Hoogland. Om 14.00 wordt er afgetrapt. Hopelijk wordt dit de laatste uitwedstrijd voor vrouwen 1 en kunnen we nacompetitie ontlopen.

Tekst: Tessa Veneboer
    Foto's: De fotograaf